Posljednja 24 sata: U Unsko-sanskom kantonu jedna osoba preminula zaražena korona virusom, tri novozaražena slučaja

Posljednja 24 sata: U Unsko-sanskom kantonu jedna osoba preminula zaražena korona virusom, tri novozaražena slučaja

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili da je preminula osma žrtva, povezana sa oboljenjem COVID-19 u tom k

Najmanje oboljelih od koronavirusa u BiH u posljednja dva mjeseca
Nema zabrane kretanja tokom vikenda u Federaciji BiH
Danas za 12 osoba u Cazinu prestaje samoizolacija – nisu razvili simptome u proteklih 14 dana

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili da je preminula osma žrtva, povezana sa oboljenjem COVID-19 u tom kantonu. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina sa hroničnim oboljenjima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u USK.

“Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca”, izjavila je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo saopšteno je kako je do sada testirano 2.726 građana kantona.

“Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam sm*tnih slučajeva povezanih sa oboljenjem COVID-19. Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu”, ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.

COMMENTS