Jusuf Nurkić iznio prijedlog kako bi se ipak nastavila NBA sezona

Jusuf Nurkić iznio prijedlog kako bi se ipak nastavila NBA sezona

Jusuf Nurkić, kao i ostatak svijeta, očekuje rješenje zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa. Najbolji bosanskohercegovački košarkaš ž

Pogledajte novi imidž Sergeja Barbareza
FIFA donijela konačne odluke o ugovorima igrača u prijelaznom roku
Holanđani prvi odredili datum: Prvenstvo se nastavlja 19. juna

Jusuf Nurkić, kao i ostatak svijeta, očekuje rješenje zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa. Najbolji bosanskohercegovački košarkaš želi se i što prije vratiti na NBA parkete.

No, svijet još nije našao efikasan lijek u borbi s virusom, a Nurkić, koji boravi u američkom Portlandu i individualno trenira u očekivanju odluke o mogućem nastavku najjače lige svijeta, imao je zanimljiv prijedlog o kojem je malo ko do sada razmišljao.

Kako prenose američki mediji, centar Portland trejl blejzersa gleda u svemir kako bi se riješili problemi ovdje, na Zemlji, te nastavilo takmičenje u američkoj NBA ligi.

Naime, 25-godišnjak iz Živinica zatražio je putem Twittera pomoć od – NASA-e (Američka agencija za zrakoplovna i svemirska istraživanja i razvoj)!

– Samo se pitam može li nam NASA pomoći da se organiziramo kako bismo nastavili NBA negdje u svemiru? Mars? Jupiter? – napisao je Nurkić.

COMMENTS