Holanđani prvi odredili datum: Prvenstvo se nastavlja 19. juna

Holanđani prvi odredili datum: Prvenstvo se nastavlja 19. juna

Nogometni savez Holandije poslije videokonferencije donio je odluku da se sezona u ovoj državi nastavi 19. juna. Ova liga jedna je od prvih u Evrop

Zašto Misimović nije igrao na Marakani? Baka mu je otkrio bizarne razloge sat prije meča
Pogledajte novi imidž Sergeja Barbareza
FIFA donijela konačne odluke o ugovorima igrača u prijelaznom roku

Nogometni savez Holandije poslije videokonferencije donio je odluku da se sezona u ovoj državi nastavi 19. juna.

Ova liga jedna je od prvih u Evropi koja je donijela odluku o tačnom terminu nastavka domaćeg prvenstva, a iako su prošle sedmice brojni klubovi bili izričito protiv nastavka takmičenja, Holanđani su ozbiljno shvatili upute UEFA-e da se lige moraju završiti i donijeli su prvu konkretnu odluku.

Naravno, sve ovo prvenstveno zavisi od tamošnje vlasti koja bi prema trenutnom planu prvo trebala dopustiti igračima da počnu s treninzima u manjim grupama 15. maja, da bi 14 dana nakon toga, odnosno 29. maja, nogometaši trebali trenirati svi zajedno.

Prema pisanju tamošnjih medija, prije 19. juna kada je zakazan nastavak sezone trebali bi se odigrati zaostali mečevi između Utrechta i Ajaxa te AZ-a i Feynoorda, a sezona bi prema tom rasporedu završila do kraja jula.

U Holandiji je ostalo da se odigra još osam utakmica, a nema sumnje da je trenutni plan da se mečevi igraju bez prisustva publike.

COMMENTS