Danas za 12 osoba u Cazinu prestaje samoizolacija – nisu razvili simptome u proteklih 14 dana

Danas za 12 osoba u Cazinu prestaje samoizolacija – nisu razvili simptome u proteklih 14 dana

Na području grada Cazina danas je istekla obaveza o 14-dnevnoj samoizolaciji za 12 osoba. I dalje se za osobe kojima je istekao period 14-dnevne s

Nermin Ogrešević poručio: “Nema subote ni za kantonalnog, ni federalnog ni državnog ministra! Donosimo naredbe radi građana, ova federalna je loša, mora se promijeniti odmah, ne možemo čekati ponedjeljak!” (VIDEO)
Najmanje oboljelih od koronavirusa u BiH u posljednja dva mjeseca
Novalić: Naredili smo smanjenje cijena nafte

Na području grada Cazina danas je istekla obaveza o 14-dnevnoj samoizolaciji za 12 osoba.

I dalje se za osobe kojima je istekao period 14-dnevne samoizolacije, iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdaju rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba.

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a, osobe kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Pozitivno na koronavirus u ovom gradu je 11 osoba, oporavljenih 26 osoba do sad, i dva zabilježena smrtna slučaja od posljedica COVID-19 virusa.

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.

/ cazin.net

COMMENTS