Ajdinović: Nema više kućne izolacije, ko god dođe u BiH, ide u karantin

Ajdinović: Nema više kućne izolacije, ko god dođe u BiH, ide u karantin

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove utvrdili su da je većina benzinskih pumpi u Federaciji Bosne i Hercegovine ispoštovala odluku Vl

Hrvatska izdvojila 11 miliona KM za pomoć BiH u borbi s koronavirusom
Cijene goriva bit će ograničene, trgovci neće moći loviti u mutnom!
Hoćemo li za vikend dobiti strožije mjere kontrole?

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove utvrdili su da je većina benzinskih pumpi u Federaciji Bosne i Hercegovine ispoštovala odluku Vlade FBiH o ograničavanju cijena nafte, a samo jedna benzinska pumpa bit će prekršajno kažnjena.

Kazao je danas u Sarajevu direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović naglasio, tokom šest inspekcijskih nazora uočeno je 10 prekršaja s obavezom pokretanja prekršajnog postupka u vrijednosti od 19.750 KM za privredne subjekte koji nisu poštovali posljednju odluku Federalne vlade o visini cijena. Podsjetio je da je od 15. marta za više od 24.500 građana izrečena mjera obavezne izolacije od 14 dana, a danas je za 712 građana istekla mjera izolacije i ta mjera istekla je za ukupno 16.319 osoba.

Prema zabilješkama koje su napravljene u saradnji s policijskim upravama u svih 10 kantona, za 64 osobe Federalna uprava za inspekcijske poslove podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka prema nadležnim sudovima zbog nepoštivanja naredbi.

Kako je napomenuo Ajdinović, bilo je određenih problema s naredbom da je potrebno da sve osobe po ulasku u BiH prođu zdravstveni nadzor na graničnim prijelazima te je ona izmijenjena zbog obaveza zdravstvenih radnika i njihove nemogućnosti da dođu na prijelaze.

– Od danas se ne mora obavljati taj zdravstveni pregled nego se osoba upućuje u karantin prema mjestu prebivališta, i to svaka osoba koja uđe u BiH, a preglede će obavljati trijažni centri u kantonima – zaključio je Ajdinović.

COMMENTS