Skup NES-a u viteškom Bužimu: “Krajina je stub BiH, onaj ko ne shvata koliko je bitan njen razvoj nije patriota”

Kandidati Narodnog evropskog saveza Regije 1 sinoć su se predstavili u herojskom i ponosnom Bužimu. Kako je istaknuto, građani su sami kreatori svoje budućnosti, jer imaju mogućnost demokratskog izbora, a NES je politička opcija koja pred njih izlazi s opravdanom devizom „Dokazano uspješni“ i nudi rezultate i konkretne mjere za poboljšanje stanja.

Skup je uime domaćina pozdravio predsjednik OO NES Bužim Nedžad Kudelić, a okupljenim građanima među prvima je predstavljena lista kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH.

U Bužimu su predstavljeni i kandidati NES-a za Skupštinu Unsko-sanskog kantona, u čije ime je govorio nosilac liste Mustafa Ružnić, koji je, između ostalog, naglasio:

May be an image of 4 people, people standing and indoor

-Završavali smo školske objekte koje su neki počeli još 2007. godine. Uloženo je preko 11 miliona maraka u završetak tih školskih objekata. Ja vam obećavam ovdje i sada da, kako smo uredili sistem i kako uvijek idemo korak više, da ćemo sigurno osigurati sredstva za prijevoz đaka, besplatne udžbenike i sve ono što će pomoći i biti od koristi za roditelje i djecu. To vam sigurno obećavam, jer kao što znate – i do sada smo radili, odgovarali na svaki vaš poziv, udruženja ili pojedinca.

Prema riječima Nermina Ogreševića, predsjednika Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine, za svaki dosadašnji uspjeh i svaku mogućnost napretka u budućnosti nužan je rad, a tim okupljen u NES-u zna raditi.

-Naš razvoj je bitan za čitavu BiH. Krajina je stub Bosne i Hercegovine, mi smo na zapadnoj granici domovine i onaj ko ne shvata koliko je bitan razvoj Krajine nije patriota. Ovi to do sada nisu shvatili. Nema puta do Sarajeva. Mi ga moramo napraviti. Ni metar još nije urađen u ovom pravcu, a svakih izbora to obećavaju. Onima, koji su na vlasti, Krajišnici su bitni samo zbog glasova – poručio je Ogrešević.

May be an image of 6 people and people standing

Bužimski kandidati NES-a Ermin Veladžić, Amel Aldžić i Agan Bunić pozvali su birače da podrže kandidatske liste Narodnog evropskog saveza, jer je bezbroj argumenata koji potvrđuju da je ovo politička opcija koja izlazi pred njih s konkretnim radnim rezultatima.